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Freedom of Information Act 2000 
 
I am writing in response to your request for information made under the 
Freedom of Information Act 2000 in relation to the number of VBAC’s allowed 
at Maidstone Birth Centre.  
 
Please tell me the exact number of VBACs which have taken place over the 
last 5 years at Maidstone Birth Centre. 
 
Maidstone and Tunbridge Wells NHS Trust do not accept women who have 
previously had a caesarean section at the Birth Centre because they are 
considered unsuitable for birthing in an out of hospital setting. 
 
If a woman with a previous caesarean section arrives at the Birth centre in 
labour, the centre would instantly arrange transfer to Tunbridge Wells hospital.  
On the rare occasions where transfer has not been possible in these 
circumstances as labour was too advanced and the birth was imminent, the 
baby has been delivered without incident at the Birth centre.  
 
Maidstone and Tunbridge Wells NHS Trust do not hold this information 
electronically and in order the find the exact figure the notes of each mother 
who came into the Birth Centre would need to be manually searched to see if 
she had previously had a caesarean section. 
The Trust has estimated that it will cost more than the appropriate limit to 
consider this part of your request.  The appropriate limit is specified in 
regulations and represents the estimated cost of one person spending 3½ 
working days in determining whether the Trust holds the information, locating, 
retrieving and extracting the information.  Under Section 12 of the Freedom of 
Information Act 2000 the Trust is not obliged to comply with this part of your 
request and we will not be processing this part of your request further. 
 


